Czy w słoiku z kimchi da się zamknąć wspomnienia o domu? „Czas na ferment” to warsztaty kulinarne towarzyszące spektaklowi „Haribo Kimchi” w reżyserii Jaha Koo – południowokoreańskiego artysty, który zabiera widzów w podróż przez jedzenie, tożsamość i samotność w świecie globalnych przemian.
Warsztaty poprowadzi Eunjung Park, pochodząca z Seulu właścicielka krakowskich restauracji Oriental Spoon i Seoul Kimbap, która od 15 lat dzieli się w Polsce smakiem Korei.
W programie wspólne przygotowanie dwóch rodzajów kimchi i przystawki, a także degustacja tradycyjnych koreańskich dań w wersji wegetariańskiej/wegańskiej.
Wejściówka: 50 zł. Z biletem na spektakl „Haribo Kimchi”: 40 zł
Karnet na cały dzień: 80 zł / 60 zł z biletem na spektakl (obejmuje udział we wszystkich wydarzeniach w ramach Dnia Kultury Koreańskiej)
Prowadzenie: Eunjung Park. Pochodząca z Seulu i mieszkająca od ponad 15 lat w Krakowie właścicielka dwóch koreańskich restauracji, znajdujących się niedaleko Starego Kleparza: Oriental Spoon i Seoul Kimbap.